2021. Május 2.

Tulajdonképpen megfogadtam, hogy sosem érintem a Covid témát a blogjaimban. De lehet ezt megkerülni?…Aligha
Ha már koncertezésről nem lehet szó az utóbbi időben, úgy döntöttünk, hogy minden erőnkkel az új lemez munkálataira fókuszálunk.
Az elmúlt hónapokban stúdiózással ütöttük el az időt. Bár el kell mondjam, hogy így is lassabban haladunk a munkával mint szeretnénk. Ennek több oka is van, részint a hétvégét tudjuk erre beáldozni, másrészt a vírus miatti biztonsági szabályok betartása és annak hozadékai mind hátráltatnak…tervek szerint ősz elejére leszünk kész.
Hagyományos módszerrel, hangszerenként vettük/vesszük fel a dalokat. Ezúttal a live stúdió lehetősége fel sem merült, valószínűleg azért mert egyrészt a dalok jellege meghatározza a módszert, másrészt több stúdióban is készülnek a felvételek.
Dob, basszus, zongora stb. nagyjábóli feljátszási sorrendben…a legtöbb hangszer és ének már rögzítve…a technikai részletekkel most nem untatnék senkit, mert ez nagyon speciális. Klisépuffogtatással élve még annyit mondhatok, hogy jó hangulatban, sokat nevetve, rengeteg viccel fűszerezve dolgozunk. Gondoltam is rá hogy a belső borítóra az elhangzott vicceket fel kellene írni…mellé egy 18-as karikát. Azonban a lényeg hogy eljutottunk arra a pontra ahol már lehet tudni hogy mit tudnak a dalok….
Korábbi interjúkban már említettem, hogy nem homogén az anyag… a nóták változatosak. Később dalonként is mesélek a háttérdolgokról, vagyis hogy mi az inspiráció és mit kell tudni róluk. A Beautiful kislemez dalai erre az albumra is felkerülnek. Nincs ebben semmi különleges, sok zenekar felpakolja és ismétli az albumra a potenciális húzódalokat . Persze ez mellett további 8-9 új és éles Rockandroll lesz megtalálható a barázdák közt…További stúdiójelentés várható a következő blogokban!
Tegnap egy ismerőssel a régi Május 1 –ek hangulatát idéztük fel, de nem politikai felhanggal. A Menthol az politikamentes övezet, ez egyértelmű….maximum annyi, hogy egy régi klasszikust idézzek:
„…lépj be hozzánk az első jampista pártba vap-vap… „
Megjött a tavasz, szép az idő végre és a teraszra is kiülhetsz meginni egy kávét. Lassan újra elmondhatjuk, vagy megénekelhetjük, hogy itt van már a nyár. Szeretném hinni, hogy ennek most így kettős jelentése van, de ezt nem akarom elkiabálni.
Take Care.

Andy Miller

Andy Miller

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük